Logeerhuis de Boegspriet

In het charmante Oostvoorne, omgeven door bossen en duinen, schittert Logeerhuis de Boegspriet van Zuidwester. Deze bijzondere plek biedt niet alleen een warm onthaal, maar is speciaal ontworpen voor mensen zoals Thomas, een vrolijke 26-jarige met een verstandelijke beperking, die al sinds zijn tiende de Boegspriet als zijn tweede thuis beschouwt.
Een thuis weg van thuis

"De Boegspriet is als een feest voor mij," glimlacht Thomas, terwijl hij enthousiast over zijn ervaringen vertelt. "Spelletjes spelen, vooral sjoelen, zijn mijn favoriet." Zijn moeder, Ineke, deelt haar enthousiasme over het logeerhuis. "Het was gelijk feest toen Thomas voor het eerst ging logeren. Hij voelde zich meteen thuis, en dat is precies wat we zochten."

In het logeerhuis vinden mensen met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel van diverse leeftijden en niveaus een plek waar ze zich op hun gemak kunnen voelen. Ineke benadrukt: "De begeleiders zorgen voor een op maat gemaakt programma met activiteiten als huifkartochten, boottochten, en gezellige avonden met disco en BBQ. De Boegspriet biedt niet alleen een warm onderkomen, maar ook mooie vriendschappen. Thomas en Martin zijn sinds hun tiende onafscheidelijk, ontstaan tijdens de vakanties in de Boegspriet."

Ineke wijst op het cruciale belang van de Boegspriet voor ouders van kinderen met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. "Het is essentieel om los te leren staan voor hun toekomst. De waardevolle rustmomenten die je als ouder krijgt, stellen je in staat om er daarna weer volledig te zijn, niet alleen voor je kind, maar ook voor de rest van het gezin."

Kijk voor meer informatie op www.boegspriet.nl

© 2018 Zuidwester  |  Privacy Statement  |  Klachtenregeling


0187 89 8888
eigenz@zuidwester.org

Bezoekadres
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis


Postadres
Postbus 16
3240 AA Middelharnis