Begeleiding thuis

Je woont zelfstandig en kan veel zelf. Bij sommige activiteiten is het fijn om iemand naast je te hebben staan. Eigenz helpt jou hierbij. Gewoon in jouw eigen omgeving. Onderwerpen waar wij jou mee kunnen helpen zijn:  

  • het aanbrengen van structuur in de dag of week;
  • het organiseren en op orde brengen van je financiële administratie;
  • het aangaan en onderhouden van sociale contacten en relaties;
  • contacten onderhouden met instanties, zoals het UWV, gemeente etc.;
  • het organiseren van het huishouden;
  • het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling;
  • of andere activiteiten waar jij behoefte aan hebt.

Kortom, alles wat jij nodig hebt om zelfstandig te kunnen leven. Samen kijken we naar jouw persoonlijke situatie en wat jij nodig hebt. Zodat jij het maximale uit je leven kan halen.

Eigenz, jouw wind mee!

Zelfstandig wonen in Goes

Wil jij zelfstandig wonen in Zeeland? En het liefst met gelijkgestemden? Lees dan hier meer over het huren van een appartement in wooncomplex de Henry.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die Eigenz jou kan bieden? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Samen met jou bekijken we wat we voor jou kunnen betekenen.


Neem contact op  

Janny had maar één grote wens: een verjaardagsfeest met limousine. Met ondersteuning van Eigenz organiseerde ze haar allereerste verjaardag in 60 jaar. Janny heeft enorm genoten en maakt alweer nieuwe verjaardagsplannen. 

Zo’n zeven jaar geleden kwam Janny plotseling in het ziekenhuis terecht. Het is goed afgelopen. Wel vond ze het lastig om erover te praten. Ook vervelende gebeurtenissen uit haar jeugd stopte ze liever weg. Maar hulp vragen? Nee, daar moest Janny niet aan denken. Toch ging ze overstag. Nu is ze...

‘Eigen is eigen’, zo redeneerde Tanja (46) altijd. Haar huis is van haar en daar hoefde ze niet te veel bemoeienis. Toch komen Fabienne en Jolande van Eigenz inmiddels, op Tanja’s eigen verzoek, drie keer per week langs.
"Ik kan niet altijd op mijn familie blijven leunen"

Ze heeft het ooit geprobeerd: begeleid wonen, maar dat was niks voor Tanja. “Mijn ouders hebben me ondanks mijn verstandelijke beperking normaal opgevoed”, zo omschrijft Tanja het. “Ik vind het dus normaal om behandeld te worden als ieder ander. Daar sta ik ook voor. Laat mensen met een...

Robert is 35 jaar. Sinds 2010 woont Robert zelfstandig in een huurwoning in Rotterdam. Sinds die tijd krijgt hij wekelijks ondersteuning thuis van Alex, een medewerker van Eigenz.
“Het is fijn om op mezelf te wonen”

Robert: “Alex komt mij iedere week een paar uur helpen met moeilijk papierwerk waar ik niet uit kom. Ook als ik andere problemen heb, helpt hij mij. Als ik het moeilijk vind om dit aan te geven, dan ziet Alex dit en helpt hij mij. Verder koken Alex en ik iedere week samen en eten wij het samen...

© 2018 Zuidwester  |  Privacy Statement  |  Klachtenregeling


0187 89 8888
eigenz@zuidwester.org

Bezoekadres
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis


Postadres
Postbus 16
3240 AA Middelharnis